kterou vymyslela Karel (díky!).
Jedna z mála pomazánek, kterou jedí opravdu všichni a která mě během omezování masa fakt zasytí.
Chodím si ji mazat i na slané krekry :-).
Poměr pouze přibližný.
POMAZÁNKA Z PEČENÉ DÝNĚ A MRKVE S MANDLEMI
- půl menší dýně hokkaido nakrájené na větší kostky, upečené s kapkou oleje, solí a pepřem doměkka
- dvě střední mrkve pokrájené na kousky, upečené společně s dýní
1 větší vařené vejce
1 větší hrst pomletých mandlí nebo jiných ořechů, semínek apod.
sůl, pepř, sušený česnek a sušená paprika podle chuti
velká lžíce ovčího jogurtu a přibližně stejné množství majonézy (jedině Poličanka, však víte, ale jde to i bez ní :-) )
několik lžic olivového oleje k lepšímu mixování
Skvělý příspěvek! Líbil se mi tvůj přístup k tématu. Jsem nadšený, že si od tebe přečtu víc.
OdpovědětVymazat