Andulčina oslava svátku na chalupě.
___________________________________________________________________________________________
Recept na kuskusový dort jsem viděla u kamarádky ve veganské verzi (s pudinkem z rostlinného mléka).
Protože se nepeče a jeho příprava je jednoduchá jak facka, byla to na chalupářskou oslavu jasná volba.
Není sice moc slavnostní, ale jako sváča fakt dobrý.
Recept jsem trochu přizpůsobila velikosti formy (průměr 26 cm) a našim chutím:
Přivedla jsem k varu 350 ml vody, nasypala do ní
120 g kuskusu,
100 g třtinového cukru,
60 g strouhaného kokosu a
30 g kvalitního kakaa.
Hmotu jsem povařila do zhoustnutí (uvádí se vaření 10 minut, ale za pár minut kuskus nabyde a je hotovo) a rozetřela do dortové formy.
Po vychladnutí jsem nasypala vrstvu obraného a důkladně propláchnutého rybízu, dá se ale použít jakékoli sezonní ovoce, třeba broskve.
Dodržela jsem recept a vše jsem zalila uvařeným pudinkem (ve veganské verzi se uvaří v rýžovém mléce, já použila čerstvé kravské z farmy a pudink jsem dala vanilkový s kousky vanilky) a nechala vychladit.
Jeden pudink vystačil tak akorát, na větší formu bych určitě dala dvojitou dávku.
Přiznám se ale, že prostě nejsem úplně nadšenec do pudinku a příště jako třetí vrstvu použiju radši čerstvě ušlehanou neslazenou šlehačku.