A ne pokaždé má člověk čas válet ječný nebo ovesný macesy.
Nedávno jsem viděla kdesi na síti několikavteřinový video, na kterým někdo rozmixoval jen vločky s vodou, těsto rozetřel lžící na rozehřátou (ale ne zas moc) suchou pánev a za pár minut bylo hotovo.
Říkala jsem si, že v tom bude asi nějakej háček, ale nebyl, stačí jen roztírat na horkou, ale ne úplně rozpálenou pánev a zesílit, když těsto ztuhne.
Dělala jsem je už několikrát, úplně podle oka, jen jemné vločky a voda (když "těsto" necháte chvíli stát, zhoustne) a vyšlo to pokaždé, plnila jsem naslano i nasladko.
Čím tenčeji se těsto podaří rozetřít, tím víc
připomínají tortillu, čím je těsto vyšší, tím více připomínají palačinky,
ale taky dobrá změna, bez vajec apod.
Doporučuju.
To vyzerá lákavo. Asi vyskúšam. Vďaka! :)
OdpovědětVymazat