sobota 8. února 2014

Jéé, tak co to dneska máme?

Fuj, co to je? To žere chudina, ne?

Huuh, tak to je teda síla ...

... a kolik toho musim sníst?

Ééééééééééé...!

Já protestuji! :-)

Ti říkám, že končim, jasný?!

Tak to bysme měli - a teď to mlíko...!

Takhle si první příkrm "vychutnala" Anka.
Zítra to čeká Emu.
Tak jsem zvědavá.
Tuším, že to bude rychlej proces :-). 

12 komentářů:

  1. :)) Jak já miluju ty bezzubý dásničky:) Tak ať to u Emičky sklidí větší úspěch než poprvé u Aničky!:)

    OdpovědětVymazat
  2. No to je krásnýýýýý,to jsme se s dědou nasmáli. Tak ať vám je dnes do smíchu taky až Emička ochutná tu dobrůtku.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak teď jsem se fakt pobavila. Vtipné!!!! A navíc řeším to samé s půlroční dcerkou. Dnes bude mít potřetí v životě mrkvičku a za ty tři dny jsem stihla mrkev dvakrát připálit do černa. Už jsem přípravu příkrmů nějak pozapomněla asi, starší Andulka má tři roky. A přístup k jídlu nemusí být u obou stejný. Zatímco malá se na jídlo taky netváří nadšeně, starší byla vyhlášený labužník, po každém soustu následovalo táhlé uznalé hmmmmmmm. Takže jídlu zdar, jdu krmit :-) Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme v podobný situaci :-)! My začínali bramborovým pyré s mateřským mlíkem kvůli riziku alergie, ale jak to dělám v malém množství, taky jsem to málem připálila - u Anky se mi stávalo běžně, že jsem drhla černej kastrůlek :-). A čekala jsem větší odpor - Ema se umí vzteknout. Nakonec byl největší problém jedení lžičkou, jak je ještě malá, tak to motoricky moc nezvládá ještě a vystrkuje to jazykem zpátky ven, ale nedá se svítit :-(. Tak krmení dravé zvěře zdar! :-)

      Vymazat
    2. jo jo, podobný to máme, ráda sem chodím :-) To jsi fakt dobrá, že ještě k tomu všemu chystáš příkrm s mateřským mlíkem, mě to taky napadlo, ale pak jsem to z lenosti zavrhla. Já tam aspoň ty brambory budu muset zítra přidat, protože se mi Josefína na tu mrkev tváří vyloženě znuděně a to se přitom na jídlo tak těšila. Pusu otevře, lžičku nechá zasunout, ale sousto následně jazykem vyexpeduje ven. Druhý den při přebalování jsem překvapená, kolik toho nakonec i tak snědla :-)
      Tak hlavně ať s přikrmováním přijde postupně i fyzická úleva pro tebe. Katka

      Vymazat
    3. díky a krásný jméno! Na tom mlíku není nic obdivuhodnýho, jen jsem ho tam nakonec trochu přilila- vlastně z pohodlnnosti, po zkušenosti s A jsem si totiž všimla, že nový věci bere o hodně snáz, když jí to přidám k něčemu, co už zná...bramborou mi doporučili u dr.začít proto, že mrkev bývá prý občas alergenem, ne že bych dělala nějaký speca příkrmy :-). A to vysouvání jazyku říkala kamarádka fyzioterapeutka, že souvisí s motorickou vyspělostí, jak prý zvládají jiný pohybový výkony, ale už si nepamatuju jaký, abych tu neplácala.To bude dobrý, ona si zvykne a jak bude dlabat;-)!

      Vymazat
  4. Chi, chi, chi ....krásné fotky .... držím palečky, ať sklidí příkrmy u Emičky větší úspěch !!!..... Marki

    OdpovědětVymazat
  5. Jééé, to jsem ráda, že jsem to dobře tipla na Aničku...jsem zvědavá na fotky s Emou, pak dejte vědět jak to šlo a přejeme, ať to prostě jde!! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Krmení zdar! :-) ale popravdě, kdo by to jedl? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náhodou, mně ty příkrmy docela chutnaly :-)

      Vymazat
    2. Taky jsem si na ně zvykla, asi tak v roce, ty s masem mi dokonce chutnaly ;-)

      Vymazat
  7. Naprosto parádní foto Mušíčku :-)

    OdpovědětVymazat