neděle 18. května 2014




Horkohlavej Emoušek zůstal o víkendu doma a ven jsme vyrazily jen s Ančí - zátěžovej test její nový bundy a mých holin proběhl úspěšně (mobilem).
Překvapivě neremcala kvůli chození a ve výsledku jsem ji ani nemohla dostat domů.
V dešti je nejakčnější, tak minimálně v tomhle jí bude lesní školka svědčit (z technických důvodů se nástup odsunul na září).
Snad je to jen nějaký období, ale taky začala být zničehonic úzkostná a poprvé za svůj život brečela u babičky.
Vyhodnotila jsem to tak, že si asi konečně všimla, že Ema zůstává s námi doma a ona je ta "odložená"...
Takže doma si teď hrajeme na loučení (to vymyslela sama a ve všech rolích nás nadirigovala) - musíme jí říkat, že nám bude hroozně chybět, po jejím "odjezdu" musíme propuknout v usedavý pláč, jakože "kde je ta naše Aničkaaaaa, co si bez ní počnemééé, bůůů...." :-), následuje její vynoření se zpoza rohu a její rozzářená hlava: "Neplakejte, maminko a tatínku, přece jsem už tady! Už sem se vrátila!", pak bouřlivé: "Jupííííí!" a hromadná šťastná objímačka.
Dnes venku jsem s ní dokonce musela trénovat přivítání v podobě vběhnutí do náruče s rozběhem a mohutným zatočením ve vzduchu, dokud se mi nedělalo špatně :-).
A žádný šolichání, musela jsem běhat vstříc, a "rychle běžet, maminko!" :-).

Tmavošedý holiny jsem zakoupila zcela neplánovaně v Albertu za stopade :-), řekla jsem si, že na popocházení na chalupě budou stačit.
Po domácím ohledání jsem si uvědomila, že jsou přesně takový, jak když jsem byla malá, včetně vzorku na podrážce.
Po zátěžovým testu při vymetení všech louží včetně dočasnýho rybníku za domem jsem je shledala minimálně pro tuto chvíli odolnými a rozhodla se, že se mi vlastně docela líběj a že se v nich nebudu stydět chodit ani ve městě.
S takovýma úzkýma džínama - outfit jak víno, cha!

No a když už jsme u toho psího počasí, ideální jídlo do deštivých dní jsou pro mě jednoznačně krůtí kuličky v tomatové omáčce s bylinkama:


Recept odsud .
Místo kuřecího jsem použila krůtí a kuličky udělala rovnou z dvojité dávky na dva dny, jen jsem střídala přílohy a jsou neuvěřitelně jedlé.
Těstoviny jsou k tomu moc dobré, jasmínová rýže skvělá.
Ale s domácím chlebem, kterým se pak vytře talíř, je to asi úplně nejlepší.
Bylinky jsem použila čerstvé, hlavně náš oblíbenej libeček a trochu bazalky.
A do základu na omáčku jsem k cibuli přidala pokrájenej zatoulanej lilek, rozmixovala až nakonec a dala i míň smetany.
Tenhle recept se u nás zaručeně zabydlel, je to fantazie!

1 komentář:

  1. To vypadá na super vejšlap, holky! :-) Hlavně, že holiny to ustály!!! :-)

    OdpovědětVymazat