pátek 1. února 2013


Ve vzduchu je jaro, aspoň tady u nás v nížině.
A my sklízíme další úrodu.
Substrát hlívy jsem navzdory nepříznivý roční době zkusila koupit na trhu za babku někdy před Vánoci.
Dlouho to vypadalo, že v zimě a ve sklepě pod maličkým okýnkem nic nevyroste.
Ale čas od času vypučí krásnej trs a to pak máme doma hody :-).

5 komentářů:

  1. Jůůůůů, já chci taky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vřele doporučuju, je opravdu nenáročná a není drahá. A teď na jaře bude moct být i venku.

      Vymazat
    2. jo a tátovi jsem kdysi dávala k Vánocům na chalupu z tutoho obchodu http://hlivaustricna.com/ a byla asi nejlepší. Poctivej pytel pilin a taky občas prodávají jenom zrnitou sadbu k naočkování do starýho pařezu apod.

      Vymazat
  2. Hezký,
    nám roste v Maršově na pařezu na zahradě. Sama se tam objevila a jede ve velkým kromě zimy furt. Docela to je dobrý v guláši. O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, se máte :-). My máme taky rádi hlívovej guláš nebo polívku nebo na ní dělám rybu a nebo ji jen rozdělím na lupínky, pomáslím a posolím a popepřím a upeču v troubě - pak ji jíme samotnou nebo na zeleninovým salátu. Receptů mám v zásobě hodně, ale ještě jsem jí neměla tolik, abych ji obětovala na nevyzkoušený věci :-).

      Vymazat