pondělí 12. listopadu 2012










Sv. Martin se se svým běloušem už asi dostatečně vyřádil minulý měsíc, tak si teď někde dává oraz, husu jsem nechala ještě odpočnout pro vzácnou návštěvu, kterou čekáme za 14 dní, ale Martinská vína jsme si ujít nenechali!
Anduli si vzala na sobotu natěšená babička (díky!) a my s mužem vyrazili ještě s dalšími nadšenci na otočku do našich milých Bořetic.
Ochutnat mladá vína letošní, ale i ročníky starší, hlavně ten loňský.
Porušila jsem zcela plánovaně svou podzimní očistnou kúru a jsem moc ráda, že jsem si zase mohla osvěžit to, co jsme za celá ta léta nasáli a "nachutnali", vidět se s částí moravského příbuzenstva a užít si den v otevřených sklepích i jejich útulně vytopených presúzech.
Modré hory opravdu dostály svému přízvisku, protože, ač jsme ochutnali pár dobrých bílých vín, hlavně veltlínů, naprosto nadšení jsme byli (jako vždy) z těch červených. 
Nafasovali jsme domů několik lahvinek vynikajícího loňského Dornfelderu v pozdním sběru s typickou chutí i vůní z rodinného vinařství Jedlička a Novák, v mém soukromém souboji ale vyhrál se svým mladým vínem prezident "na furt" svobodné spolkové republiky Kravihorské, pan Václav Petrásek. Jeho naprosto skvělá letošní vína, hlavně Svatovavřinecké a André  ("prezidentovo mladé víno pro přátele a známé") chutnalo celé naší výpravě - podobně dobrá mladá vína mělo i několik dalších sklepů, ale pan prezident na furt prodával lahev za 50,- Kč a tím svou konkurenci v našich očích úplně zdrtil :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat