neděle 23. března 2014




Letos žádný holý větve, letos rovnou do exploze omamný vůně.
Keramiku Soni Malinové jsem si objednala už loni touhle dobou za peníze vydělaný asistencí mužovi u focení.
Já, estetickej slon v porcelánu, jsem si asi poprvý v životě vybrala, objednala a nechala poslat keramiku s nadšením malýho děcka :-).
Protože když se řekne keramika, celej život se mi při tom slově vybavovala sada Krokus. No, vlastně i sada Pomněnka :-). 
No a neb jsem do tý doby na žádnou takovou nenarazila a nesnáším oprašování ryze okrasných předmětů, žádný pičičárny (když tak na to koukám, zní to sprostě, ale není, fakt ;-)! ) jsem doma nechtěla a využívala doma asi tak jednu vázu (od té doby jsem narazila na víc zajímavých keramik, to zas jó).
Džbánek, hrnky s podšálky, cukřenku a mléčenku, květináč a misku jsem po vybalení a potěšení znovu pečlivě obalila bublinkovou fólií a uložila do krabice, jakože to vydržím až do nový kuchyně (to jsem si ještě myslela, že budeme do prázdnin bydlet).
Při plánování kuchyně jsem si malovala, jak se tam budou krokusy na čestné polici vyjímat (jo a místo mikrovlnky prostě budeme mít dubovou pracovní desku i kdyby na chleba nebylo a hotovo :-) ) a těšila se. 
To je totiž ta nejlepší fáze (minimálně do doby, než zjistím, že něco nejde tak, jak jsem si to namalovala).

Když jsem ale viděla včera venku ty květy obalený pláňata, vloupala jsem se do krabice a vybalila aspoň džbánek. 
Květy do rána napůl opadaly, někomu slzí oči, ale jinak to nejde ;-).
Tohle je ten nejhezčí čas. Do něj jsem se narodila. Venku svěžestí nabitý zlatozelenobílý mokro a bubnující déšť.
Letos přišel o necelých pět týdnů dřív než loni .
A to je taková paráda, že i já pomalu ožívám.

P.S. V pozadí hyacint od Zdeničky dorazivší na návštěvu, co mi starostlivě vybrala i květináč v barvě (asi věděla, že žádnej jinej nemám :-) - díky!).

10 komentářů:

  1. Kaci! Presne na tuhle uz si nejakou dobu delam taky zalusk,aspon na ten dzbanek:)uzivej jara!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, já za tu dobu, co mi ležela v krabici, tuhle keramiku viděla už u tolika lidí, až mě mrzelo, že se to tak protahuje. A strašně dlouho jsem se rozhodovala mezi krokusama a pomněnkama. Džbánek je nej ;-). A ta mléčenka, i na sněženky a tak...ach.

      Vymazat
  2. Džáneček je krásný a květy v něm taky :-) já je můžu čichat bohužel jen venku, domů je ze soucitu k muži a jeho rudým očím netahám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, však já taky mírně pšíkám (naštěstí sama), ale stejně jsem si to nemohla odpustit ;-)

      Vymazat
    2. no právě, kdybych tu rýmu měla já, asi bych to kvůli té kráse taky přetrpěla, ale způsobovat taková muka druhým-to si nedovolím :-D

      Vymazat
  3. Kači rozumím...mám doma talíře a konvičku...a jak mě mrzí, že mi je zbytek rodiny dost oťukal....asi budu muset časem přiobjednat! A větev...dneska mi zrovna doma taky jedna přistála....jen nevím, jak dlouho to můj muž - alergik vydrží.

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, koukala jsem ;-)... ach ti alergici, co,holky... mně nejvíc vadí, když ten pyl z květů práší, když jsem je přinesla vlhký, tak mi to nevadilo... tak je zkusím po příchodu do kuchyně rosit, aby byly mokrý... ale ta sladce těžká vůně, ta mi za to stojí ;-)...

    OdpovědětVymazat
  5. Zdeni, nádhera! :-) To my si tu ještě musíme na květy počkat, sotva se klubou listy na větvích...jak já už se těším! Jaro miluju. A takhle si ho přetáhnout i domů, to je prima nápad! :-) Koukám, že hyacint už kvete, jsme rádi, že ti udělal radost a jak nakonec ladí i s tím džbánečkem :-)

    OdpovědětVymazat