úterý 13. února 2024

Křupavá pečená kořeněná rýže

ať to tady aspoň trochu vyvážíme :-). Dělám ji ze zbytků rýže od oběda a je tak skvělá, že jsem kvůli ní začala k jídlu vařit víc rýže, aby na ni zbylo :-).

Není na tom nic složitýho, vezmu prostě jen zbytek rýže, třeba i z předchozího dne, okořením dostatkem oblíbenýho koření (lze obměňovat, mám ráda pepř, sušenou papriku, sušený česnek, drcený kmín), zakápnu olejem, dobře zamíchám.
Pak ji udusám lžící na plech vyložený naolejovaným pečicím papírem.
Postříkám ještě zlehka olejem (ne moc) a peču na 180° - 200°C v troubě (na závěr i na horkovzduch) podle množství, dokud není není křupavá.
Nedovedu říct přesný čas, protože opravdu záleží na množství, zchladnutím rýže začne více křupat.
Mám ji ráda jen tak, nebo ji nasypu na salát nebo jakékoli jiné jídlo, ke kterýmu se hodí křupavý komponent :-).
Což je teď, když omezuju maso, skoro každý jídlo :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat