neděle 14. září 2014













Od června, kdy jsem si stěžovala, že Anička nechce moc chodit, nastal ze dne na den zásadní zlom. Teď ujde tak 7 km (pravda, s promyšleným systémem odměn ;-), ale už  se těší na to, co uvidí)






jakoby svět... svět ve světě







Restaurace Kolštejn v Branné nabízí v rámci programu Ochutnejte Jeseníky specialitu dle receptury předků z Jesenicka:                                                                                    masové knedlíčky v měšcích z nudlového těsta se smetanovým špenátem a zapékanými smetanovými bramborami se sýrem. Neříkám, že to není prasárnička. Je :-).      Ale za zásluhy naprosto úžasná! Z jejich stejnojmenného minipivovaru k jídlu nabízí vynikající piva, třeba 11°polotmavý ležák Dolmen nebo 12°světlý ležák Bran.                 Počítejte ale, že po návštěvě tak přívětivé restaurace už nebudete schopni žádné další aktivity :-).

Z dovolené, kde jsme byli tento týden.
Na samotě v Jeseníkách (kde lišky dávají nejen dobrou noc, protože nám jedna přeběhla přes cestu ve dne).
Ticho, průzračnej vzduch a my čtyři.

18 komentářů:

  1. Paráda! taky bych to brala.

    OdpovědětVymazat
  2. jéé není ta jedna fotka z Vražedného potoka? ta na tom můstku, tam jsem se loni taky fotila :-D
    Dana Strakošová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak Danuško! Vražedný potok ;-) (jen nevím, co na něm bylo vražednýho, ale kolemjdoucí říkali, že nějaká paní jim říkala, že už by tam nikdy nešla - nevim proč)...

      Vymazat
  3. Jé, Zdeni, my byli přeci v Kolštejně v Branné na lyžáku s VŠ...to je dobrá náhoda! :-) Fotky úžasný, těžko říct, která je ta nej...je vidět, že jste si to pěkně užili!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Zdeni, je vidět, že jsem o dost přišla, když jsem na lyžáku nebyla ;-)...

      Vymazat
  4. Ahoj Katorku, měli jste krásnou dovolenku, letos jsme tam taky byli s Pajoškem oslavovat výročí... už 5 od svatby, ale bez dětiček, Máte krásné něžné horské foto. Pa pa Libuška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Libuš, no věřím, že bez dětiček to je troche jiná liga :-)... Tak blahoželám k výročí, my máme za 14 dní SEVEN ;-), to je stejně haluz, viď - jako bysme se vdávaly včera a přitom to bude zanedlouho zlatá svatba pomalu ;-) :-) :-)

      Vymazat
  5. Mám pocit, že naše kroky často vedou stejným směrem, taky nás to táhne do kopců... Ale Jeseníky nějak míjíme. Když si prohlížím Vaše fotky, mám úplně chuť to rychle napravit. A "světy ve světě" - to je moje... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo, světy jsou Vaše doména :-)... a všimla jsem si, že Krkonoše/Jizerky z Vašich fotek znám přesně tak...:-) Z Jeseníků jsem znala jen okolí Šeráku (a mám zrovna období, kdy se ráda vracím na stará místa), ale místa pod Kralickým Sněžníkem byla pro mě objev (další oblasti půjdou příště). A děkuju!

      Vymazat
  6. Nádhera! Tyhle podzimní výlety pro mě mají úplně jinou atmosféru než kdykoliv jindy v roce... takovou skautskou, jak nám na podzim vždycky začala sezóna skautských výprav:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. listí bylo ještě zelený, ale už tam byl takovej ten podzimní opar až mlha, taková zvláštní melancholie na mě šla... ještě upravuju fotky z Králík, kde jsme se stavovali na cestě domů a tam už to je podzim.... přiznám se, že v sezoně moc necestujem - snažím se využívat mimosezonní ježdění co to jde, protože pak to skončí a... dokud nezměním práci, tak budu odkázaná na prázdniny ;-)

      Vymazat
    2. My letos nevýletujeme prakticky vůbec, snad si to vynahradíme příští rok, až budeme mít klid s bydlením. A ty taky učiteluješ?:)

      Vymazat
    3. už je to tak, Ty taky? :-) A taky jsme letos výletovali míň než jindy... koukám, že taky čekáte na bydlení, což? Já už začínám být apatická, byt ne a ne se uvolnit a do centra nechcem...:-( ale vydržíme! ;-)

      Vymazat
    4. Taky, taky:) Ačkoliv s dítětem jsem nějak zvolnomyšlenkařila a do budoucna přemýšlím, jak skloubit své představy o učení s těmi společností zažitými, to bude oříšek:)

      Vymazat
    5. Myslela jsem si to ;-). A taky jsem na sebe zvědavá... na dost věcí jsem změnila názor, i když jsem vždycky vyznávala zlatou střední cestu mezi klasikou a alternativou...no jsem zvědavá a jak to všechno bude potom... ;-)

      Vymazat
  7. Kači, jéééééééé Branná. Je pěkny, vidět něco, kde jsem byla (i když je to pár let zpět). Taky jsme - jsem :-) plánovala jet někam v září, ale nedáváme to, snad příště (Rok co rok se tak chlácholím, že už práce nebude :-)).
    Vyhledáváte dovolenou nějak cíleně - s ohledem na děti, kočárek. Máš nějaký tip?
    Z příspěvků pořád sálá dovolenková atmosféra, skvěly!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj Evi, však se najezdíte...;-) my jeli zas proto, že se nic nehejbe...;-)
      a jinak cíleně nějak nehledáme, prostě oblast kam chcem jet a co na mě dýchne- toto jsem našla na zadání "last minute Jeseníky" do vyhledávače. Slevomaty byly plný a nějak mě tam nic nezaujalo. Koukám většinou jen na mapu, aby tam bylo kam jít, aby to nebylo někde ve městě nebo tak. Máme kočárek i nosítko, takže kde není terén na kočárek, tam Emu nosíme :-).

      Vymazat