Jablečno - broskvový crumble s vanilkovou zmrzlinou
Návštěva nedorazila, tak jsem ho stihla aspoň vyfotit :-).
Jediný moučník, co jsem byla letos v létě (pravda, teď už to tak nevypadá) schopna péct.
Protože je bez práce a taky proto, že je tak dobrý!
Recept jsem si upravila podle toho od Hany Michopulu z Receptů z farmářského trhu :
Menší pekáček (používám z varného skla) jsem vymazala máslem a nakrájela do něj 800 g očištěného ovoce.
Nejvíc nám chutná kombinace letních jablek v první vrstvě (cca 500 g) a zralých broskví nebo nektarinek navrch (cca 300 g) - ta je pro mě TOP, ale dají se použít i samotná jablka nebo švestky.
Do mixéru jsem nasypala
180 g celozrnné jemně mleté špaldové mouky
100 g pokrájeného másla
100 g třtinového cukru a
50 g mandlí.
Po pár vteřinách je hotovo - drobenkou jsem posypala ovoce v pekáčku.
Pekla jsem mírně asi půl hodiny dozlatova a podávala ještě teplé s vanilkovou zmrzlinou - jelikož jsem dostala k narozkám zmrzlinovač (díky!), tak s domácí.
Mňam...na vlastní chuťové pohárky jem zakusila...doporučuji!!!
OdpovědětVymazatKonečně jsem se dostala k tomu, abych zkusila. Znám něco podobného a tohle mě mile překvapilo, rychlé a dobré... a to bylo bez zmrzliny :-).
OdpovědětVymazatŽejo? Tak to jsem ráda. A co teprv se zmrzkou, hmmm...;-)
Vymazat