úterý 2. července 2013


Ani jsme si je pořádně neužili a už jsou skoro pryč ...
Začalo to jako každý rok marmeládou, pokračovalo to letos mačkanýma jahodama se smetanou a cukrem, ty vedly, a trochou dřeně.
Nakonec jsem ukořistila několik platíček nekřesťansky drahých paběrků u stánku cestou z nedělního výletu.
Vždyť co by to bylo za rok, kdybysme neměli aspoň jednou knedlíky.
Druhým plánem bylo letos upéct aspoň jednou jahodovou Pavlovu. Jenže ... nekřesťansky drahé paběrky z větší části nevydržely ani noc. 
Zbylo pár malých jahůdek, kvůli kterým se nevyplatilo šlehat sníh a sušit korpusy v troubě ani šlehat šlehačku.
Proto jsem zaimprovizovala (a nápad není z mé hlavy, viděla jsem ho před časem u Terezy z Výpečků ).
Do skleničky stačí naskládat několik vrstev drcených korpusů rakviček, neslazené ušlehané smetany a plátků jahod.
Hodně parády pro nečekanou návštěvu z dostupných surovin, když tedy máte v lednici smetanu a ve skříni rakvičky, které vydrží a k tomu jakékoli sezonní ovoce.
Nu tak Pavlovu zase až příští rok ...

... a jdem na třešně.

P.S. Blogger vymyslel, že už nejdou vkládat příspěvky bez nadpisu, což mému oku sice nelahodí, ale musím je tam dávat, protože když jsem vložila jen tečku nebo jiný neutrální symbol, dělalo mi problém hledat mezi staršími příspěvky, což já hledám často. Ale se vzhledem nadpisů ještě snad něco udělám ... :-(

3 komentáře:

  1. Jojo,taky jsem koukala na ty nadpisy, ale mně se to tam ukazuje už celý ty dva měsíce :(

    Jinak s těma jahodama, až díky tobě jsem si uvědomila, že letos vůbec nemáme hotovou marmeládu a ve špajzu máme poslední dvě skleničky, tak nevím, jestli to ještě doženeme. Ale ráda bych, jahodovou máme nejradši :) Knedlíky jsme taky neměli :( To jsem si teda vzpomněla brzy, co?

    OdpovědětVymazat
  2. MŇamka! :-) my jsme letos stihli zavařit jahodovou marmošku a dneska padla sklenka na palačinky :-) a měli jsme jahodové domácí nanuky :-) ale ještě by to chtělo více zavařit, moc toho není a rychle se to jí :-) papáčko!

    OdpovědětVymazat
  3. No Jani marmeládu dělám vždycky jako první, protože bez ní to u nás doma prostě nejde :-). A Veru s dření jsem taky udělala pár nanuků a la Mrož, ale dřeň měla větší úspěch :-)...

    OdpovědětVymazat