Ve dnech vedra se jí bez masa skoro samo (zase si zvykám, protože od května se cpu vším možným a je to znát), ale než jsem to sesmolila, ochladilo se a počasí připomíná spíš podzim...
Nejde o žádnou high gastronomii, spíš tipy, co rychle honem, když není moc času, jednoduše obměnitelné:
- meloun, sekané mandle nebo jiné ořechy, jarní cibulka, salátová Lučina na kostky, sůl, pepř, oliváč
(asi by se hodil ještě špenát nebo něco jiného zeleného, ale neměla jsem zrovna, takže co dům dal - a vlastně koukám, že podobný jsem kdysi dávala už TADY)
Miska s quinoou - "co dům dal"
- uvařená quinoa, zachráněná zelenina, zbytky masa a zapomenutý Allami sýr od Laktosu (není spolupráce, jen mám ráda halloumi sýr a tahle verze je moc dobrá), hummus.
Dá se použít cokoli, co dá lednice a je to potřeba sníst - olivy, oříšky, tofu (mám ráda kombinaci křupavýho tofu a slaných mandlí), ...
A opět Karlovo orvietské koření s olejem v akci :-) :-) :-).
Moje poslední dobou asi nejmilejší večeře, baví mě, že zasytí, ale neunaví, naopak nabije.
Těstovinový s žampiony /ledovec s řepou
Foto hrozný, přefotím až budu zase dělat (takovejch slibů už bylo!), ale ukládám si, abych nezapomněla, čím jsem se cpala u Ranhojiče na nedávný akci.
Vlevo těstovinový:
těstoviny
na másle dozlatova osmažená cibule na klínky a žampiony na plátky
sekané vlašské ořechy
jarní cibulka
nakládaná zelenina nebo kyselá okurka
sůl, pepř, kari a pojidlo (v našem případě Poličanka, ale co kdo má rád).
Vpravo ledovec s řepou:
ledový salát
vařená řepa (koupená vakuovaná)
jarní cibulka
sůl, pepř, olej a rozdrobená feta nebo jiný slaný sýr
Tak ještě to léto bych prosila!