středa 17. dubna 2013


Karbanátků se zmenšeným podílem masa nebo úplně bez masa jsem vyzkoušela už docela dost.
Kapustové (ty zatím asi vedou), bramborozeleninové, vločkové na různé způsoby ...
Už nějakou dobu chodím často na čumendu ke Kláře na kopec.  
Je tam moc milo.
Její čtivý blog o životě stranou od civilizace, kdy jsou obyvatelé jejich statku závislí převážně na tom, co si sami vyrobí, vypěstují, uskladní, podojí... je mimo jiné zásobárnou nápaditých vegetariánských a veganských receptů, které mě baví tím, jak jsou přirozené.
Nedávno jsem tam narazila na recept na vegetariánský hamburger, který jsem musela zkusit.
Fotku jsem vyfotila, aby tu něco bylo a recept jsem převážně dodržela Kláry, takže vás odkážu přímo k ní.
Jen pár mých poznatků:
U mouky na housky jsem musela zaimprovizovat, použila jsem necelé kilo hladké obyč pšeničné doplněnou do kila celozrnnou žitnou.
U směsi na hamburgery bych se příště asi nedržela tak striktně poměru vloček a tvarohu, klidně bych dala trochu víc vloček.
Směs snese dost soli a taky docela dost uzené papriky (koření, koupila jsem ve zdravé výživě).
Hamburgery i housky jsou velmi syté, takže pokud chcete jen večeři o čtyřech porcích, udělejte housky z polovičního množství a směs na hamburgery z jednoho balení tvarohu a cca 70 g vloček před namočením. Vločky jsem zalila vývarem.
Burgery nasáknou dost oleje, takže budete potřebovat dostatek ubrousků.
Zarputilí zastánci Mc' Donaldu asi rozdíl pocítí, ale nám to moc chutnalo!
Navíc bezmasých receptů není nikdy dost.
Takže recept v plném znění i s fotkami TADY .

6 komentářů:

  1. Taky mě přesně tenhle recept Na kopci zaujal :-) Ale ještě jsem se do něj nepustila...když ale slyším další pozitivní ohlasy, asi to napravím :-)
    Mimochodem, ráda jsem se tu začetla a ještě raději se budu vracet! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za milej koment! Z fotek na kopci mi tekly sliny hned a hrozně se mi líbila ta fotka s kanafasovýma záclonkama a uschlým vratičem v pozadí :-). A hlavně se mi tam líbí, že nepoužívají k vaření takový ty náhražky, nemusím moc umělý maso a tak :-)...

      Vymazat
  2. Tak to zní opět úžasně a podle fotky bych vůbec nepoznala, že to uvnitř není maso :) Tak už se do toho jen pustit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na chuti to Jani poznáš... :-) ale je to dobrý...

      Vymazat
  3. Ten, co je ochutnal:-)17. dubna 2013 16:42

    Chutnají skvěle a opravdu zasytí! Mňami...

    OdpovědětVymazat
  4. vypadají lákavě :-)

    OdpovědětVymazat