čtvrtek 9. října 2025

Pomazánka z pečeného česneku

Ve škole je to samej covid, blicí virózy, karanténa žloutenky.
A já jsem si od Aničky přivezla tašku biočesneku.
Luke syrový nerad, a i já ho vlastně těžko trávím, takže jsem ho upekla.
Updatovaný postup odsud.  

Prostě česnek (vyndavám mu duši) upečen se sezamem v olivovým oleji, hozen do pojiva - tvaroh/žervé/zakysanka - případně mix všeho, nějaká bylina nebo jarní cibulka, sůl, pepř
A něco ostřejšího navrch k servírování. 
Já stále míchám orvietské koření (byliny, chilli, česnek) s troškou oliváče.

 
Tady na kváskovým chlebu, ale i s opečeným bílým chlebem je to výborný. 

3 komentáře:

  1. Děkujeme za recepty. U nás taky blicí virózy, naštěští jednodenní, za to už dvě za tenhle školní rok.

    OdpovědětVymazat
  2. u nás dnes také horečka+zvracení, chjo.
    Jinak kdysi poradila zpěvačka Eva Pilarová, že se má česnek krájet "po délce", vyndat střed a pak že neškodí v žaludku. Dělám to tak a asi to funguje.
    Z Jizerek zdraví Olina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to dělám taky, říkám tomu "vyndat duši" :-). Ale syrový nezvládám ani tak, pečený tak tak. Srdečně zdravím do Jizerek!

      Vymazat