čtvrtek 9. června 2016

Osamostatnit se









Když Lukor před svatbou marodil a nevědělo se, zda to přežije, uvědomila jsem si svou závislost na něm poprvé.
Od té doby se snažím počítat s tím, že tu jeden den člověk být může a druhý nemusí.
Když jsem pak před časem narazila na tenhle blog (obdiv!), uvědomila jsem si (přes všechny svoje snahy) svou závislost znova.
Řekla jsem si, že musím trochu zapracovat.
Začala jsem jezdit s oběma dětma na kole i po městě sama, i když jsem z té představy měla dřív nahnáno (obzvlášť když se Anička do něčeho zabere, to pak reaguje nejdřív na třetí volání).
V pondělí jsme vyrazily s holkama tábořit.
Nakonec jsme nebyly úplně samy, přidala se k nám kamarádka se synátorem.
A byla jsem ráda za společnost.
Podle fotek idylka, ve skutečnosti jsem si vychutnala za dva dny dvě chvíle, který stály za to.
1) pivo a pokec první den, zatímco se děti zabraly do hry
2) krátká koupačka druhej den, když dětem už došla síla na jejich mami dostanuchci, mami zestanuchci, mami kdemámčurat, mami pojďsemnoukakat, mami jemizima, mami pití, mami kdybudejídlo, mami svlíkat/oblíkat, mami íjunka/miminko podej, mami koupat, mami nekoupat x 2.
Ale i tak bych tam vydržela další týden.
Největší zábava - hledání rezatých korků.
První Aniččina pusa (oujé).
Hláška "gargamstájl!" ;-).
Dík. 
Je fajn pocit, že ještě umím postavit stan, rozdělat oheň... i když to už pěkných pár let dělat nemusím.


Brzy asi na blogu najedu na prázdninový režim.
Nutně potřebuju víc času na fotbal s dětma, venkovní zevlování, houpání, koupání... protože na to za chvíli nebude moc času.
A taky trošku zase zkrotit závislost.

10 komentářů:

  1. Přesně tak. Skoro mám pocit, že ses mi dívala do hlavy a ten příspěvek napsala za mě. Prostě to cítím dost podobně. Takže děkuju...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, mně to přichází každý rok ve stejnou dobu. Najednou mě začne celý virtuální svět štvát a potřebuju pauzu. Těším se naviděnou live!

      Vymazat
  2. No to je ale úžasný. Jestli budeš plánovat další pobyt v divočině, ráda bych se s dětmi přidala. Ty vaše písáky mě hodně lákají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasná věc! Bohužel děti jsou teď trochu nastydlý a pomalu začíná sezona, tak to brzy přestane být divočina, ale hned jak pojedem, dám vědět ;-).

      Vymazat
  3. Kači, v té zavislosti ti úplně rozumím. Bohužel to tak mám i já a máš u mě velký obdiv, jaký kus práce jsi udělala-děláš. Tak hodně síly i dále, je to chválihodné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tím zatím moje aktivita skončila, ale díky :-).

      Vymazat
  4. Taky jsme první koupání odnesli rýmou, taková klasika :-) Jinak dvě tvé chvíle pro sebe...úplně to vidím! Ale máš můj obdiv, jak jsi to s holkama sama zvládla. Já se teď už neodvažuju s dětma sama téměř nikam...

    Jinak já jedu prázdninový režim, přijde mi, celoročně :-) Ale přišla jsem na to, že mi je tak nějak takhle líp. Člověk hodně rychle sklouzne k tomu být online neustále...a to tak nechci :-) Takže ti rozumím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem to viděla, byla jsem ráda, že tam je ta kamarádka, protože to bylo mírné psycho :-). A to s tím režimem chápu :-).

      Vymazat