středa 21. srpna 2024

Co s jarní cibulkou?

Drobný nápad, který jsem viděla kdysi u Surové dcérky, ale nechtělo se mi ho hledat, tak jsem to zkusila po paměti.
Provizorní foto, základem je palačinkové těsto, které se jen minimálně osladí.
Dávám na 1 vejce čtvrt litru ovesného mléka, špetku cukru a soli a čtyři vrchovaté lžíce špaldové hladké mouky (míchám nebo i nahrazuji pohankovou). Pokud je těsto moc řídké, přidám ještě mouku.
Na másle v pánvi nechám změknout jarní cibulku pokrájenou na jemné pruhy a zaliju lžící tamari omáčky.
Nakonec zaliju palačinkovým těstem a obrátím jako obvykle.
Jsou výborné i samotné, ale můžou se plnit i čímkoli dalším jako jiné slané palačinky.

2 komentáře:

  1. Díky za nápady. Zkusím u tebe v blogu mrknout na další recepty. Ovesné mléko v těstě a při pečení nebo smažení reaguje podobně jako klasické mléko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kris, používám ho jako klasické všude. Jen pudink je trošku řidší, a krupicová kaše není prostě tak dobrá, ale jinak ho používám všude, kde dřív bylo kravské. A pokud dáš špaldu, je vše ok, jen experimenty s jinými moukami se musí vychytat a zkoušet poměry, já to vždy dělala od oka.

      Vymazat