Mám svůj názor na kurzy, který se mnohdy tváří, že bez nich člověk nepřežije.
Z tohoto kurzu jsem dostala od kamarádky výcuc, přestože jsem předem hlásila, že péct nebudu (kdysi jsem pekla chleba z droždí a přiznám se, že mě trochu odradili kváskoví nácci :-) ).
No a peču pravidelně, přestože pečení čehokoli fakt nemusím :-) .
Daří se, skoro bez práce, hnětení atd.
Dostanete dost receptů a úžasnej sedmiletej po ovoci vonící kvásek.
Když jsem to zvládla já, zvládne to každý - za zdar díla ručím ;-) .
Já dala kurz pečení chleba tatínkovi k šedesátinám a byl to povedený dárek. Chleba moc nepeče, ale jinak dělá kváskové buchty i kynuté knedlíky.
OdpovědětVymazatTak to možná škoda, že už jsem všechny zaučila :-). Knedlíky z kvásku je dobrej nápad, děkuju.
VymazatKačí,kvaskový sice uz nejaký rok peču,ale nevim vlastně jestli správně,ale nám chutná! Chci nebo nechci vědět,že to dělám špatně? ;-)
OdpovědětVymazatRozhodně to děláš dobře! :-) Já peču pořád ten jeden, ale na kurzu bude receptů víc.
VymazatZdravím tě a cituji:
OdpovědětVymazatZ tohoto kurzu jsem dostala od kamarádky výcuc, přestože jsem předem hlásila, že péct nebudu...
Mohu jen potvrdit, že příprava těsta a samotné pečení je velmi jednoduché. Navíc chuť tohoto chleba se nedá s jinými srovnat a o příznivém vlivu na zažívání ani nemluvě :-)
Jím ho i suchý. Je výborný, vláčný a sytý. Vždy jednu dávku rozdělím na dva bochánky co vydrží i týden v poživatelném stavu :-D
Takže díky kamarádko ;-)
Lenka
Nunu... to jsou ty vnucený danajský dary, viď? ;-) ;-) ;-)
Vymazat