a nejoblíbenější dospělácká polívka, jede u nás už rok.
Zelený natě (nejvíc nám chutná kombinace čerstvýho špenátu a koriandru, na fotce zrovna polníček) a jarní cibulka, trocha kuřecího masa z vývaru (ale jde to i vegansky - stačí vynechat maso a místo vývaru použít "miso vývar" :-) ), kostičky česnekového (nebo marinovaného) tofu promíchané s trochou tamari nebo jiné sojové omáčky a opražené na trošce oleje, rýžové nudle, strouhaný zázvor, stříkanec sojovky a špetka chilli (v sezoně klidně čerstvá paprička). Na jaře přidávám naklíčené mungo.
Zalívám vroucím kuřecím vývarem - ten vařím pomalu několik hodin s trubkami (stonky) od libečku (které si mrazím do zásoby), celou cibulí, pár stroužky česneku a oblíbeným kořením.
Lze doostřit chilli olejem.
Protáhne dutiny dokonale a vzhledem k pokračující imunizaci (ach ty mrazy) je stále v kurzu ;-).
Zdeni, obdivuji jak dokážeš vařit. Já některe ingredience ani neznám, natoz z nich něco dobrého uvařit 😁 Opatrujte se a přeju, ať jste fit. My se v tom stále tak nějak plácáme 😕 papa
OdpovědětVymazatZdeni, od té doby, co jsme trochu změnili stravu, jsou tohle (asi až na ten koriandr) suroviny, co máme pořád doma. Moc děkuju, zrovna se nám vysely neštovice :-(. Tak hodně zdraví! ;-)
VymazatJasný, však já to chápu. Vau, neštovice, ale máte je v zimě, takže paráda, v létě by to byl masakr a už to budete mít aspoň za sebou!! Držte se! :-)
VymazatMňam! Tak příští týden to vyzkouším!!!!
OdpovědětVymazatUjíždím těžce, Jani. Líbí se mi, že se to tváří jako polívka a přitom je to plnohodnotné jídlo včetně pitného režimu ;-).
VymazatTa vypadá parádně! Vzhledem k nepolevující chřipce určitě vyzkouším:-)Petra
OdpovědětVymazat