Hit tohoto léta.
A protože červená řepa je k sehnání za pár kaček po celý rok, tak nejen léta :-).
SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY S RUKOLOU A (ROSTLINNÝM) SÝREM
Potřebujete (na 4 porce) :
4 střední bulvy doměkka uvařené červené řepy
velkou hrst rukoly + pár lístků na ozdobu
šťávu z půlky citronu
trochu strouhaného čerstvého křenu (nemusí být)
sůl, pár strouhnutí čerstvě mletého pepře, sušený česnek, olivový olej
"sýr" z kokosového oleje zn. Veganline - verze mozzarella (lze sehnat ve zdravé výživě nebo třeba TADY .)
(pro nealergiky klidně kvalitní tvrdý sýr, nejlépe kozí)
Uvařenou řepu jsem oloupala a nastrouhala nahrubo.
Osolila jsem ji (snese dost soli) a okořenila špetkou pepře a česneku, zakápla citronovou šťávou, taky můžete přidat nastrouhaný křen.
Zlehka jsem do řepy vmíchala opranou rukolu, pár lžic olivového oleje a salát opatrně promíchala.
Rozdělila jsem ho na talíře, posypala kostičkami "sýru" a ozdobila zbylou rukolou.
Jako příloha se hodí opečený toast nebo plátky bagety.
Anebo prostě jen (kváskový) chleba :-).
Žádné komentáře:
Okomentovat