neděle 30. listopadu 2014


U nás žádná změna (až na prototyp chalupy, která mě bohužel napadla až po napečení, ale příští rok to bude krása!).
Tak hezký těšení vám všem ...!
To moje probíhá přes vůně, takže kuchyň prostě musí vonět jehličím a perníkem, vždycky.

Jinak starý rodinný recept TADY a původní verze adventního kalendáře TADY .

8 komentářů:

  1. krásný perníčky...já letos to zdobení nějak nezvládla, mám nějak málo sil a elánu...ale už je skoro sloupanej spapanej každej perníček:)tak jsem musela nějaký schovat do krabice:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, no já jich zdobím každý rok míň a míň... na ozdobu na stůl pro nejbližší rodinu a ty kalendářový už jen halabala a šup s nima do pytlíku, žádná výstava jak předloni... :-( :-)

      Vymazat
    2. a čím zdobíš?pytlíčkem?:)

      Vymazat
    3. jj, silnějším igeliťákem. Jenže i když vypadají jako silnější igeliťáky, stejně se to prorve a roztahuje se i ten otvor, kterým to teče, takže všobecně to je v současnosti takový na prd...

      Vymazat
  2. Kači,krásně nazdobené perníčky. Obdivuji takovou jemnou techniku, kterou tam máš.
    Chci se zeptat, máš nějaký dobrý ozkoušený recept na perníčky? Měla bych se už do nich pustit a třeba zkusit nějaký jiný recept. Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, recept používám už asi 15 let stejný - tu: http://katorovo.blogspot.cz/2012/11/moje-mamicka-ma-uz-hodinu-narozeniny.html , i když na polevu to závisí na velikosti bílku, letos 20 dkg cukru nestačilo, musela jsem to zase vylejt zpátky a přidat cukr. I tak jsem ale měla už i hezčí, loni a narozíl od předloňska teď perníky v kalendáři radši schovávám do pytlíku :-)

      Vymazat
    2. Kači, díky. A jsou perníčky hned k jídlu nebo se musí nechat odležet?

      Vymazat
    3. lepší jsou odleželé, ale my si je máčíme do čaje a děti je rády chroupou :-), ale taky záleží na tom, jak se upečou. Radši míň než víc. Asi jako jakékoli jiné perníky.

      Vymazat