pátek 20. října 2017

Hodně jsem přemýšlela



a po dlouhé úvaze nakonec volím TOPku.
Je více stran, který bych ráda ve sněmovně viděla, ale TOPky by byla prostě škoda.
I když není ideální strana a na některý věci mám jinej názor, nemaže lidem med kolem huby a neříká, co chtějí slyšet, i když ji to výrazně diskvalifikuje a toho si cením.
Ať už volíte kohokoli, nezapomeňte na situace jako byla např. prezidentská volba.
Tehdy spousta lidí měla názor a pak couvla, protože "se o tom moc mluvilo" (mírně řečeno).
Proč? (update 21.10.)
Mám takový dojem, že proto:



Nevim, jestli ještě někdo věří, že se něco zázračně změní (byl by někdo tak naivní?).
Asi mi uniká smysl takovýhle videí, možná jen neumím číst mezi řádky, ale přesně proto jsem je přestala poslouchat. 

Každej ví, že to, co říká, je pravda, ale co závěr? 
Kéž by někdy nastala doba, kdy budeme moct volby směle ignorovat. 
Až pan Dušek přesvědčí většinu lidí v týhle zemi, že by bylo super žít podle filmu Nádherná zelená (a to by super fakt bylo!), pak se velmi ráda přidám, bohužel zatím volím volbu být za toho idiota, co k těm volbám jak ta ovce jde :-/.



P.S. Pokud vás tohle téma nezajímá, tak sorry jako :-).

18 komentářů:

  1. Katko, prosím, kde a jak sledujete politiku? Volím letos taky TOPku, ale rozhodnutí to bylo na poslední chvíli a mezi volbami se přiznám že moc nesleduju, bo nevím moc kde/jak... Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, na mateřské jsem sledovala každou předvolební debatu, ale přiznám se, že mi teď dělá rešerši Lukor (který má čas toho při práci hodně naposlouchat) a lidi, který sleduju na sítích (novináři, aktivisti, politici, umělci, kterých si vážím - skrze ně se ke mně nějakým zázrakem dostanou vždycky ty zásadní články). Snažím se nebýt ve svý bublině a přečíst si vyjádření zástupců všech politických stran, v tom mi jsou zdrojem lidi, kteří volí jinak než já. A v neposlední řadě se tomu snažím nevěnovat přehnaně moc pozornosti, protože zdraví mám jen jedno :-). Taky jsem letos zvolila na poslední chvíli a spíš inutuitivně pro záchranu TOPky. Jsem alergická na populismus a jednoduchá a spasitelská řešení a TOPka mi z toho vyšla v tomto směru nejlíp. Kalousek není svatej, ale bod má u mě za to, že narozdíl od všech ostatních lídrů vydávajících s pompou "knihy" vydal v naprostý tichosti na vlastní náklady seznam perzekuovaných kněží. Takže asi tak ode mě :-).

      Vymazat
    2. Já třeba nesledovala vůbec nikde, ale volit chodím vždycky, vím, z jaké strany politického spektra chci vybírat, a letos jsem si přečetla body volebního programu, fakt jen stručně. Původně jsem chtěla volit piráty, ale neměli moc hlavu a patu v programu, TOPka nabízela to, co já hledám. Tereza

      Vymazat
  2. Taky jsem volila TOP09. Jen při "předvolebních" debatách u nás ve sborovně jsem musela odcházet na chodbu a prodýchávat, aby mě nekleplo. Většina učitelského sboru volí Babiše, protože nám přidal na výplatách!!!Vysvětlit jim, že za to krutě zaplatíme zpět, pokud tento pán vyhraje, je nemožné. Holt jedou podle hesla "já se mám dobře, tak mě okolnosti nezajímají". Ach jo. Začínám chápat svoji nejstarší dceru, že nechce žít v České republice. Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě tady, nedá mi to: aktuální text od P. Marka Váchy a vyjádření Charty (Luboš Dobrovský, Jan Dus, Milan Churaň, Roman Joch, Václav Malý, Dana Němcová, Martin Palouš, Šimon Pánek, Petr Placák, Miloš Rejchrt, Jiřina Šiklová, Petruška Šustrová, Michael Žantovský, Viktor Parkán, Vladimír Drápal, Přemysl Fialka, Václav Trojan, Silva Chnápková, Petr Janyška) v dopisu k volbám na blogu:
      http://syroovka.blogspot.cz/2017/10/blog-post.html
      http://syroovka.blogspot.cz/2017/10/s-nalehavosti-ke-dnum-nadchazejicim.html

      Vymazat
    2. Marti, díky. Mě taky učitelský sbor (i moje blízký kolegyně) překvapil, když zrovna přímo neříkají, že ho volí, tvrdí: "No, já nevím, radši se o tom nebavme... já tomu nerozumím... můžeme mu křivdit...". :-( Taky chápu, když jde někdo radši o dům dál.

      Vymazat
    3. Kator: Od své podstatně mladší kolegyně (25 leté) jsem zaslechla názor, že to na něho všichni házejí, že kauza Čapí hnízdo je zinscenovaná. Nevím, jestli tím, že mladí nezažili komunismus, nemají představu, kam může volba takového člověka vést, nebo je to naivita. Takže pár zapálených babišovců a zbytku je to jedno. Někdy si říkám, jací lidé učí i moje děti. Naštěstí, když se mě na volby ptají děti z osmičky či devítky, je to mnohem pestřejší. Kéž jim ty ideály nesemele život. Hana

      Vymazat
    4. Kéž by! Já taky skoro nezažila komunismus, ale tohle je přece do očí bijící. Obojí je ale dvoustranné, někteří rodiče mají problém s tím, že jim právě já učím ty děti :-(. No nic. Některý lidi, který mám fakt ráda, ho volili taky a upřímně mu věří. To se člověk pak nemůže zlobit na nikoho. Tak snad se mýlím, kéž by. Sleduju tiskovku a mám čistý svědomí.

      Vymazat
  3. Marti (a všichni ostatní), díky, to, že lidi mé krevní skupiny volí stejně, je pro mě takovej příjemnej bonus a zpětná vazba, že snad volím dobře.
    Jen si tak říkám, když všichni mí blízcí volí TOPku, proč je na tom (tedy zatím) tak bídně :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechval dne před večerem !! :-)

      Vymazat
    2. Nechválím, jen děkuju za odkazy :-).

      Vymazat
    3. Ad poslední věta - přesně tak. Jsem si zas jednou musela přiznat, že žiju v sociální bublině.

      Vymazat
  4. Tak já i přítel jsme taky volili TOPku a nechápali jsme, že se tam pomalu ani nedostali..aspoň u nás v obou krajích, za které jsme volili, byli i osobnosti na lístkách zajímavý a známý lidi, ale ani to voliče nepřesvědčilo. Ale blbý je, že já voliče ANO chápu, ta strana má prostě super marketing, umí to a maj na to peníze a lidi holt daj na to, co slyší a vidí v televizi, na billboardech atd. Mě a asi i Vám je jasný, že to, co se říká v TV je spíš opak pravdy, ale lidem to nevysvětlíte, už od mimin se to do nich valí, reklamy atd., tak se pak nedivím, když mi dospělá osoba řekne, že to viděla v TV/říkali to v TV, že je to přece pravda:D:D

    OdpovědětVymazat
  5. Tady všichni volí TOPku, já jsem ji taky volila a manžel taky a sestra taky a půlka manželova pěveckého sboru taky, tak nezbývá než se tu taky podivit: jak je možné, že nemá většinu, když ji volí celá moje bublina a ještě některé okolní? B-) h.

    OdpovědětVymazat