Mají se sbírat jen do půlky května (kvůli obsahu dusičnanů), tak kdyby to chtěl ještě někdo stihnout :-)...
Tohle jídlo dělám každý rok, když je potřeba něco rychlého do žaludku po návratu z lovu, příliv energie je hned citelný.
Na másle s olejem zpěním pokrájenou jarní cibulku, pokrájené odlámané spodní konce očištěného chřestu, podusím skoro doměkka a nakonec nechám v pánvi zavadnout pokrájené oprané vrcholky mladých kopřiv, všeho přiměřeně k počtu strávníků.
Přiliju rozklepnutá vajíčka přímo od slepiček - přibližně 1 ks na osobu (žloutek/bílek podle individuálních stravovacích zvyklostí), kořením jen solí, čerstvě mletým pepřem a troškou sušeného česneku.
Rychle míchám do zhoustnutí vajec, ale ne moc dlouho, aby nebyla vysušená.
Na závěr vsypu do pánve uvařené scezené těstoviny, nejlépe celozrnné (které jsem zrovna neměla :-) ), promíchám a servíruju se stonky chřestu opečenými na másle.
Zapíjím čajem z čerstvých kopřiv a raduju se z nabyté energie :-).
P.S. A pokud jste ještě nezkusili kopřivák od Zuzky, vzhůru do něj!
Jen ekzematici opatrně s dávkováním, zkuste nejprve malé množství.
Tiež chováte kozu?
OdpovědětVymazatMy tiež, žujeme, čo sa dá, okrem dvorčeka mám ešte donášku do domu ,,debničku,,:-)