sobota 24. ledna 2015


Metelí.
Úplně první krůčky (nepočítám ty kolem nábytku) jsme registrovali někdy v listopadu (což je na naše geny výkon :-) ) a období "dva kroky a na kolena" trvalo dlouho.
Před Vánoci už souvisle (i když opatrně) přešla celý pokoj a styl si vybrousila na chalupě na nový podlaze chodíc s židličkou v náručí, kterou do té doby tlačila před sebou.
Po Novým roce přešla na běh a další tríčky :-).
Jak ráda pozoruju ty její kejtičky v akci :-).

Venku chodí asi deset dní ( je sranda sledovat, jak se velká růžová koule valí tam, kam zrovna chce).

9 komentářů:

  1. Katko,
    Šíma nejprve vše tlačil před s sebou / židli, taburetku, malé schůdky, kočárek,mašinu,... / a dělal si z toho chodítko ;-)
    Roku neutekl, ani na Nový rok to nedal, to až před dny se najednou rozešel úplně sám :-)
    Tento týden jsme koupili jeho první venkovní zimní botky a včera měl premiéru i venku a tak fotíme, natáčíme, je to sranda ho pozorovat :-D
    Tak přejeme stále jistější krok a myslím, že na jaře za nim budeme běžet v poklusu!
    P.S. Včera k nám poprvé přijel osobní zelinář pan Kunc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! To jsem vlastně zapomněla, že kromě zvedání těch věcí (židlička, flaška s vodou) před sebou toho hodně tlačila :-). Venku chodíme asi deset dní, dlouho se bála sebemenšího klacíčku, ale teď už přede mnou úspěšně zdrhá, hlavně tam, kam nesmí :-).
      A co pan zelinář, jste spokojení? :-)

      Vymazat
    2. Ten náš chodec se zase nejraději brodí v trávě a dost ještě padá, jak je nejistý a všechno chce ze země zvedat ;-)
      Pan zelinář je super !
      První objednávka byla taková seznamovací. chci se zeptat, co u Vás nejvíce jde od něj na odbyt?

      Vymazat
    3. No, tak nevím, jestli nenapsat rovnou mail :-). Určitě pořád beru dýně, jak goliáše bio, tak východočeské hokkaido z podhůří, pořád z toho něco vařím, polívky, omáčky, pečené... nejen pro děti. Ale už budou končit. Teď se našel zase dodavatel mrkve z Orliček, tak tu budu brát. Jabka si vždycky vyberu, ty z Orliček a hrušky na přesnídávky, biocitrony. Z těch skladových věcí byl ledovej salát vždycky pěknej, i rukola a polníček. Dneska bude mangold bio :-). No a vytrvale odebírám rychnovskej mošt v pětilitrovým in-bagu kolem dvou stovek. Má sice v nabídce Ovocňák, ale jednou mi před Vánoci nabíd mimo nabídku Rychnovskej a ten nám teda velmi chutná. Ale ať jsem si objednala cokoli, před Vánoci i tropický ovoce, vždycky jsme byli spokojení. Minule i třeba na zpestření pár rajčat a muž si pochvaloval, že chutnají jako rajčata :-).

      Vymazat
    4. Díky!
      Já zase zkusila řapíkatý celer a docela na něm začínám ujíždět ;-)
      Dýni mám zásobu ještě z podzimu v mrazáku, ale už jen jeden pytlík.šíma se může po dýňové polévce utlouct a taky po mrkvi a mandarinkách.
      Ovocňák znám ze školy od dcery a malému také moc chutnal, tak zkusím i ten Rychnovskej.

      Vymazat
  2. Jak se vtipně říká, že ve stáří se vracíme k tekuté stravě...tak mě napadl i další příměr - to chodítko, co tlačíme před sebou:-))
    Je mi líto, že hodně vzpomínek už nemám tak zaostřené, ale nezapomenu na jednu věc. Kuba když se rozchodil a pustil se nábytku, tak už jistotu a stabilitu měl, ale musela jsem roztáhnout náruč, jinak ani ťuk. Žádné Kubíčku pojď k mamince, ne, otevřela jsem náruč a vystartoval jako chrt:-)
    V pondělí jdu na poštu:-)
    Magda

    OdpovědětVymazat
  3. Hehe, ty fotky jsou dobrý, líbí!

    OdpovědětVymazat
  4. jé ta má tak malej zadeček! To jak pořád pozoruju Františka v té nabuchané plíně, chudák, vypadá jak otesánek:)nás krůčky čekají dle toníka tak za měsíc:)a jeho jsem vůbec nedokumentovala, tak doufám, že se mi to tentokrát povede! Krásný! A jak spolu koukají na ty hodovníčky, nádhera:)

    OdpovědětVymazat