pátek 8. srpna 2014




Tyhle fotky vznikly už před víc jak dvěma měsíci, když jsme byli s mužem fotit školní třídy.
Ale stejně jako jsem v úplně prvním příspěvku na blogu dokazovala spřízněnost Aničky s matkou ;-), musím i teď ukázat podobu Emči s otcem.
Přesto, že všichni říkají, že Anka je na tatínka a Ema na maminku (spíš mám podezření, že mi chtějí někteří udělat radost, já jsem ale ráda, že je podoba jasná u obou :-) ).

V podobě se toho za ty dva měsíce až tak nezměnilo, ale v jiných oblastech je změn dost.
V prvé řadě se rozjedla a já nestíhám vařit a mixovat (ale jsem ráda, protože dva měsíce s nejedlíkem jako zkušenost mi stačily).
V důsledku toho už dlouhodobě nejevila zájem o moje mléko (spíš se naopak vztekala, že pít už nechce) a mně se podařilo ji bezbolestně odstavit.
Dost se mi zdravotně ulevilo, i když to bude ještě boj.
Jinak je pěkně drsná :-).
Svéhlavá, sveřepá, se silným hudravým hlasem :-).
Má pěknou sílu a nemyslím jen v rukách - pohybově na ni Anička nemá.
Protože byla až doteď zvyklá běžně usínat u babičky s dědou (vždy, když jsme tam byli), podařilo se nám ji naprosto bez problému před týdnem poprvé uspat večer tam, a jet se domů vyspat (i když po zkušenosti s Ankou vím, že problém se spaním jinde nastává až o dost později).
A protože separační úzkost u Anky zmizela asi po dvou měsících (uff :-) ) a vrátilo se staré dobré: "a kdy pojedem k babicéé?", moc pro mě znamená fakt, že když už fakt nemůžu, můžu obě ségry nechat u babičky přes noc.
Vím, že to, že máme babičku (s dědou), kteří všechno dělají stejně jako my a ještě jim to dělá radost, je naprosto k nezaplacení a jsem za to neskonale vděčná.
Navíc se jim plně věnujou, tak je mi občas líto, že se tam mají pomalu líp než doma :-) (ale i to mě motivuje být lepší rodič).
Vím, že to v dnešní době není samozřejmost, takže velké díky!

8 komentářů:

  1. Děkujeme za projevenou spokojenost a důvěru. O pár let vždy omládneme. Tak to je opravdu podoba tatínka . Kde ty loňské sněhy jsou ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, když si představím, že byste se mohli válet na pláži a užívat důchodu, že :-)... v nějaký studii vyšlo, že čím dál míň prarodičů je ochotno hlídat vnoučata... mají svůj život a koníčky...

      Vymazat
  2. Zdeni, jen buď ráda, že vám jsou holky podobné...buď jednomu nebo druhému, hlavně že jsou na vás. My furt jen slyšíme, že Tomík není ani po jednom z nás a občas mě to už fakt unavuje a o to víc mrzí...ale já vím své a to mi stačí!!! :-) Hezky si holky užívejte a neměj výčitky, že nejsi dobrý rodič. Babičky rády rozmazlují a já jim to už ani nemám za zlé, naše babičky nebyly jiné a nám u nich bylo vždy fantasticky. A jsem moc ráda, že nám "fungují" babičkovské obě strany a vnoučata si užívají!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, Tomík je vidět, že je váš, protože je podobný Tvé neteřince přece! :-) Ale jinak jsem ráda, že jsou holky na tátu, kolikrát se divím, co jsou schopni lidi vypustit z pusy, když je dítě "méně podobné"... A babičky tak beru :-) - já jsem smířená, že při všech těch doprovodných pracech se jim prostě nemůžu tak plně věnovat jako ony...;-)

      Vymazat
  3. Jééé, kočka je to krásnáa. k těm prarodičům gratuluju, u nás probíhá názorový boj napříč generacemi....a Pavli taky hudrá, pořád jsem si říkala, co mi to připomíná a pak Pája prohlásil... Nekrmte gremliny po půlnoci, no úplně to trefil, to hudrání , celí gremlinci... Mějte se krásně a dál nás inspirujte.. Libuška

    OdpovědětVymazat
  4. jj, ať žijou babičky a dědečkové! :-) ale taky jsem si je musela "vychovat" podle svých názorů, jinak jsem vyhrožovala, že jim nebudu dávat hlídat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, ti naši dělají naštěstí všechno stejně, ale za cenu vyspání a chvíle klidu bych jako dvoj a vícedětná asi nevychovávala ;-).

      Vymazat