neděle 10. listopadu 2013


Sv. Martin, myslím, bělouše zatím nesedlá a i každoroční putování za mladým vínem, o kterým jsem psala loni, se muselo obejít bez nás.
Ale husa proběhla a Martinský víno jsme při dnešní ospalý neděli v krajským městě taky sehnali, i když Krista a na několikátý pokus (podcenění přípravy :-) ).


S pozdním podzimem každoročně přestávám závidět vegetariánům jejich pevnou vůli a stávám se mrchožroutem :-).
Stehna a křídla husokachny z Dřevíkova (jak jinak) jsem upekla dnes se zelím a chlupatýma knedlema (i když si zelí stejně jako víno letos moc neužiju), kachní prsa schovala - budou v těstíčku ala "křehká kachna" k čínským nudlím.
A aby ani kousek nepřišel nazmar, tuk z ptáka jsem nakrájela a vyškvařila sádlo, kterým jsem zalila játra. Bylo i pár skvělých škvarků.
Prostě jako Francouzi - využít všechno beze zbytku.
A ke koláčům jsme přišli jak slepí k houslím - přišly k nám samy od babičky (díky!).
Hezký pozdní podzim a obalování nervů zdar!

4 komentáře:

  1. Tak tomu se říká matka v šestinedělí! Obdivuju:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale prosímtě...:-) to bylo hned... Musela jsem dát i nějakej příspěvek pro ty, co už mají psaní o dětech plné zuby :-).

      Vymazat
    2. Noo, když myslíš! Ale prokládání příspěvků chápu, navíc ty tvoje gastronomické mám moc ráda, obzvlášť ty s receptem:)

      Vymazat
    3. No, nesmím to teď v tomhle období čekání na návštěvy přehánět, aby mě rodina neukamenovala, že místo dětí fotím žrádlo :-), ale zase jsem ráda, když sem chodí lidi i kvůli receptům... tu kachnu s nudlema chystám ...:-)

      Vymazat