středa 25. září 2013


Tak jsem asi připravena.
Ložnice přestavěna, dětský věci ve skříni, postýlky stojí (pravda, pulcova stále bez kolotoče, ale s tím třeba ještě pohnu).
Sedačka i koberce odborně vyčištěny (když je svýma nevolnostma dorazilo naše psisko, málem mě trefil šlak, ale už jsou jako nové).
Lednice hloubkově vyčištěna, odmrazena a znovunaplněna, nějaké jídlo i v mrazáku až tu nebudu.
Okna včetně žaluzií vycíděna (ne že bych je chtěla mít tak nutně čistý, ale ten prach zevnitř jsem fakt nedávala) a porod nikde.
Ale musím uznat, že zas všechno dopadlo jak mělo: ještě že se neodehrálo stěhování, protože nevím, kde bych na něj vzala sílu (nejen já).
Po opravdu dlouhý době si užívám chvilkový odliv depresivních hormonů, bůhví, na jak dlouho mě opustily, žejo.
Poslední prohlídka u mýho doktora a poslední monitor.
Najednou, do té šílené únavy mě postihl příval nebývalé síly.
Skoro mi přijde divný, že bych měla každým dnem porodit.

Teď už jen pohoda, spánek ... polehoučku dopisuju zanedbané deníky a v klidu se zásobuju kvalitní zeleninou na příkrmy pro pulce.
Ne že by končila sezona, když zrovna začala, ale naše paní Zita se rozhodla touto sezonou ukončit svou pěstitelskou a prodejní kariéru a užívat si zaslouženého důchodu.
A jelikož jí dochází zásoby a já neobjevila zatím žádného adekvátního dodavatele, který by mi byl schopen v únoru dodat něco solidního a možnosti kvalitního uskladnění taky nemáme, tudíž čistím, krájím, sekám, mrazím, zavařuju... 
ale jen tak zlehka, tentokrát žádný velký syslení, jen tak trošku, pro radost.

7 komentářů:

  1. Držím pěsti, ať vše dopadne dobře. A obdivuji tvoji sílu ještě dělat příkrmy. Taky bych vzhledem k blížící se zimě měla, ale nějak to s tou nemocí nedávám.. :-( Tak tfuj tfuj tfuj, zvládneš to!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, ale opravdu to Leni nepřeháním... jen jsem zamrazila pár sáčků zeleniny a zavařuju pár skleniček přesnídávek. Ono toho stejně moc zezačátku nesní... myslela jsem, že to udělám až někdy později, ale nějak se mi chtělo. A Ty přece nemusíš, když máte v rodině dobrej sklep a můžete to přirozeně uskladnit...! Uzdrav se a odpočívej!

      Vymazat
    2. Prostě máš můj obdiv. Já bych se do toho taky ráda pustila, sklep k dispozici nemáme, v bytě to zachraňuje jedna chladnější místnost, ale u rodičů se sklep hodí, to je pravda. Akorát jsou dost z ruky. Tak se drž a ať vše dobře dopadne. pa

      Vymazat
  2. Kači, klasický nával energie těsně před porodem. Dávám Ti den maximálně dva...:)))!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž by, Marki!... taky jsem si to říkala, jen... už to trvá podezřele dlouho :-))). Taky jsem si říkala, jestli jsi mě náhodou nepředběhla, než jsi vyvěsila dnešní příspěvek :-)...

      Vymazat
  3. Tak ať už se brzy dočkáš a tomu maličkému šťšatný start do života!

    OdpovědětVymazat