sobota 24. srpna 2013

Hepy brrzdej od Anky

Málem bych zapomněla.
Asi před rokem jsem četla kdesi v časopisu článek o tom, jak založit úspěšný blog. 
Dověděla jsem se mimo jiné například to, že by se měl zaměřovat na jedno téma, jinak není dostatečně čtenářsky atraktivní.
Armáda čtenářů ale nebyla mým cílem.

Důvodů k založení mýho deníku na netu bylo u mě hned několik:
a) touha po tom, aby za mnou bylo vidět něco trvalejšího a opětovně dohledatelného (není na mateřský "dovolený" nic víc demotivujícího než opětovnej bordel deset minut po skončení úklidu, jídlo snězené do čtvrt hodiny po jeho dokuchtění apod.)
b) neschopnost vést rodinné papírové deníky bez toho, abych je pravidelně dopisovala za půl i více roku zpětně, o absenci fotek a nepořádku v nich ani nemluvím
c) shromaždiště fotek nejen pro babičky, receptů pro kamarády, prostě všeho, co nejsem schopna udržet v hlavě anebo opětovně psát a rozesílat mailem.

A tak jsem přesně před rokem (pardon, před rokem a jedním dnem) sesmolila svůj první příspěvek.
Nějakou dobu, asi měsíc, jsem sem zkušebně přispívala a zkoušela, jestli jsem schopna udržet kontinuitu příspěvků a pak opatrně rozeslala odkaz známým, o kterých jsem si myslela, že by je to mohlo zajímat nebo že jim něco, co jsem sem vložila, dlužím.
Trochu jsem se obávala, říkala jsem si, zda si nebude někdo myslet, že se považuju za blogerku nebo že se snažím fušovat do práce foodblogerům ...
Ale vlastně si říkám, ať si myslí, kdo chce, co chce :-), všechny důvody, proč jsem si deník založila, byly naplněny:
a) baví mě to a uspokojuje mě, že za mnou vidět něco, co se dá opětovně vyhledat
b) deník zachycuje atmosféru plynoucího času, mám pořádek ve fotkách, ale docela jsem se i zlepšila v psaní papírovýho Aniččina deníku
c) moji blízcí si sem nachází pravidelnou cestu a zvykli si tu nacházet všechno, co po mně kdy chtěli :-).

Ale to není všechno, můj rok v blogosféře mi přinesl i supr bonus, který jsem nečekala a o to víc potěšil.
Nějakým záhadným způsobem si ke mně našli cestu zajímaví lidi.
Lidi s podobnými názory, hodnotami a životním přesvědčením.
Prostě přesně moje krevní skupina.
Tolik podobně naladěných lidí bych v běžným životě možná nepoznala ani za celej život.
A díky tomu, že si oni našli cestu ke mně, jsem já měla možnost objevit zajímavé a inspirativní blogy a navázat virtuální přátelství.
Za to, že jste mě objevili, umožnili mi objevit vás a za milé návštěvy vás všech u mě vám děkuju.

Můj muž přišel nedávno se zprávou, že Google ruší spoustu služeb, které se mu nevyplácí.
Ne že bych chtěla šířit poplašný zprávy, ale přinesl i chmurnou prognózu, že časem by snad mohl být zrušen i Blogger.
Tak si tak říkám, co to tu pro mě za tu chvíli vlastně znamená a co si případně počnu... ?

12 komentářů:

  1. Vidíš, Kači...mě přijde, že sem za Tebou chodím už věky a on je to "teprve" rok. Je mi tu fajn!!!

    A co budem dělat s tím bloggerem? Doprčic...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Marki, mně zas přijde, jako bych tu byla prvně včera :-).
      No a s tím Bloggerem... prý to zatím řekl jako prognózu (v budoucnu... třeba rok, dva, ale klidně i až za pět let) nějaký odborník, když hleděl na to, co všechno google zrušil jako pro něj nevýhodné, i docela používané služby... Prý to je "jen" prognóza jednoho odborníka, takže to nemusí vůbec nic znamenat, tak nechci šířit paniku. Ještě, že jsem nezačala v Posterous, ten už je zrušenej, ale muž říkal, že si svůj projekt z Posterous mohl nahrát na Wordpress, tak asi nebudem dělat nic a čekat... co já se svým rokem, ale Ty se svými lety práce! :-(

      Vymazat
  2. Už rok, Kateřino? Gratuluju! Těší mě číst Vaše příspěvky, dokonce jsem i cosi zdravého ukuchtila podle Vašeho receptu, což je fakt hodně hodně hodně skvělé, poněvadž jinak vařím jedno a stejné dokola... :-(
    Že by zrušili BLOGGER?! No fuj! Nestačí snad naše zběsilá politická situace, a ještě i takovéhle jistoty by měly vzít za své?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Petro, něco zdravého? To zní skoro strašidelně :-)... A víte, že jste dokonce byla můj první návštěvník "zvenčí"? Díky.
      Muž se právě divil, že investuju tolik času do takové nejistoty, čímž služby zdarma podle ním jsou... když mně fakt Blogger vyhovuje nejvíc.
      A ta politická situace je teda opravdu hodně zběsilá :-(.

      Vymazat
  3. Tak gratuluju k prvním narozeninám :-) Jen houšť!
    Moc mě těší, že jsem tvůj blog objevila a moc ráda se sem pro jeho atmosféru vracím. I já si zakládala blog z obdobných pohnutek...až na ty recepty :-)
    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky! Taky jsem netušila, že budu psát ve finále nejvíc "o žrádle", ale je jistá skupina, která si je žádá a je to tu fakt pohodlnný.

      Vymazat
  4. Katorku, gratulujeme k prvnímu roku :-) Jinak to mám podobně, i když kam se se svým blogem na tebe hrabu :-) Já jsem oproti tobě s Marki úplný amatér, ale i tak mě to těší jako tebe a jsem ráda, že jsem do toho před pár měsíci šla :-) Dííííííííííky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Zdeni, ale zase prrr, jo, ty prdlouši :-)... Jsem ráda, že ses taky nakazila, stojí to za to :-).

      Vymazat
    2. Chtěla jsem říct oproti tobě a Marki, aby to nevyznělo naopak :-) Mám se ještě co učit, ale jsem fakt ráda, že jsi mě nakazila :-)

      Vymazat
  5. Díky za tenhle blog,našla jsem teprve před časem,ale vracím se ráda! p.s. koukám,že to máme my mámy na mateřské dost podobné:)krásné blogové narozeniny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Marki, nápodobně!
      (Už začínám bejt z těch všech komentářů dost nesvá, lichotky mám vybraný na rok dopředu :-). Jani! )

      Vymazat
  6. Jen ještě okrajově k těm prognózám.

    Cituji: "Google před několika dny zveřejnil finanční výsledky za druhý kvartál letošního roku. Z nich jasně plyne, že se jedná o reklamní společnost. Reklama tvoří 93 % příjmů a všechny ostatní aktivity buď přinášejí ztrátu nebo negenerují nic."

    Takže se dá očekávat buď zrušení nebo přidání reklamy tam, kde jí je málo nebo není vůbec, ale uvidíme. Každopádně z toho vyplývá, že např. telefony s Androidem jsou jen jednou z mnoha odvětví, která jim nevydělávají, ale jsou zdrojem reklamy atd.

    OdpovědětVymazat