středa 3. října 2012


Od letní cukety je už jen kousek k podzimní dýni... :-) Přitáhla jsem jednu velikou klasickou zahradní dýni z trhu a přemýšlela, co s ní. 
Kompot tedy není zrovna můj favorite no.1, ale slyšela jsem, že se dá péct naslano. 
Takže jsem ji jen posolila hrubou solí a čerstvě mletým pepřem, polila olivovým olejem (a před podáváním troškou másla),  posypala vlašskými ořechy a těsně před dopečením ještě hoblinami oblíbeného kozího sýru. 
Místo toho kozího sýru by se určitě hodil jakýkoli sýr s modrou plísní.
K tomu svěží bílé víno a lehká podzimní večeře pro ty, co si chtějí uchovat letní linii, je na světě :-). 
Zkoušela jsem toto jídlo udělat i z dýně hokkaidó, ale ta se k této úpravě moc nehodí, je moučnatá.

Žádné komentáře:

Okomentovat