neděle 8. září 2024

Svaté oleje

Recepty na svaté oleje ke mně doputovaly od kámošky ze skupiny a pochází ze stránky Revelaciones Marianas, kterou sleduju už nějaký čas, ale těch receptů jsem si nevšimla.
Poselství daná Luz de Marii de Bonilla jsou od roku 1992, kdy se jí začala Boží Matka zjevovat, církevně zkoumaná a dokud trvají, nelze je schválit ani vyvrátit.  

Z jejích poselství bych uvedla třeba varování vydané osm dní před 11. zářím 2011. Jejím knihám s poselstvími byl imprimatur udělen 19.3.2017, biskupem z Nicaragua - Juan Abelardo Mata Guevara, SDB. Mezi poselstvími jsou právě i recepty na tzv. léky z nebe, přírodní léčebné prostředky a svaté oleje, které jsou v poslední době znovu často zmiňované.

Já míchala poprvé Olej Dobrého Samaritána a Olej sv. Michaela, archanděla.
Proces přípravy olejů má probíhat v sobotu či jiný mariánský den, u mě to byla památka Panny Marie Královny, v modlitbě a pokání, já byla ještě ze středy v půstu, po ranní mši a generální zpovědi.
Padly na to dva růžence a chybí už jen etikety, protože dnes si udělaly s Karlem výlet na Cvilín a jsou tedy i exorc. požehnané :-).

Jako jsem si vědoma, že nezasvěcenému člověku to může připomínat různé ezoaktivity, andělské ezoprojekty, aromaterapii a pro mnohé lidi v tom není rozdíl, jenže já jsem už skálopevně přesvědčená, že právě ten proces výroby "s Bohem" dělá ten rozdíl, stejně jako jde dělat úplně všechno bez Boha, ze sebe (nebo v horším případě i s někým jiným).
Hranize ezoteriky a víry je prostě tenká, každý den se přesvědčuju, že napodobit jde dnes snad úplně všechno.

Suroviny jsem pořizovala v co nejlepší kvalitě, nejlépe bio od zavedených firem, ale ne u všech esenciálních olejů se mi to podařilo zajistit biokvalitu. 

Lahvičky s kapátkem a skleněné dózy jsem koupila na Allegru - chtěla jsem, aby se ty dva oleje nepletly, tak jsem pořídila záměrně dva různé druhy balení, ale je fakt, že tu dózu na olej sv. Michaela, jehož základem je kokosový olej, který v zimě tuhne, mám v těchto vedrech v lednici. V zimě to bude v pohodě i v pokojové teplotě - no nevím, co za balení je pro tento olej lepší, ale kapátko by v něm v zimě asi ztuhlo.

Pracovala jsem v gumových rukavicích s rouškou a skleněnou mísu, ve které jsem vše míchala, jsem předtím sterilizovala.

Před použitím by se oleje měly ozkoušet na předloktí kvůli možné alergii a uchovávat dobře uzavřené v chladu a temnu, ten tekutý je potřeba před použitím protřepat.

OLEJ DOBRÉHO SAMARITÁNA
se používá při epidemiích a všude, kam musím a je tam nemoc, případně na křížek na čelo (- dá se i koupit už hotový na Allegru z Polska, ale ne všechny recenze byly ok)
- nedoporučuje se dětem do 3 let a těhotným
Použití:
- kápne se na ušní lalůček, pokud jdu přímo mezi nemocné, tak pak i na hrdlo a obě zápěstí. Pokud má někdo citlivou pokožku, tak jen na chodidla nohou.
- pár kapek se může kápnout i na šálu nebo šátek k ochraně úst a nosu, k pomazání veřejí dveří
- ke zničení viru v prostorách stačí pár kapek do aromalampy (s vodou) nebo difuzéru nebo do obyčejnýho hrnce s vroucí vodou
Účinek oleje byl vědecky ověřen jako antibakteriální, antivirotický a antifugální.

Recept (základní, dělala jsem rovnou dvojitou dávku):
- 250 ml olivového oleje extra virgin (příp. mandlový)
- 10 ml rozmarýnového esenciálního oleje
- 10 ml citronového oleje (sicilský typ nebo citronová tráva)
- 10 ml hřebíčkového oleje
- 10 ml eukalyptového oleje (nejlépe radiata)
- 5 ml skořicového oleje (je silný)
Smíchat ve skleněné nádobě (použít rukavice) a plnit do tmavých lahviček.

OLEJ SV. MICHAELA ARCHANDĚLA
obsahuje geranium, které pomáhá v léčbě kožních chorob, ulevuje při bolestech svalů, je antibakteriální, antimykotický, antiseptický, používá se k čištění kůže, ulevuje při menstruačních bolestech, léčí rány, obnovuje buňky
Já ho používám i jen tak na zápěstí, když přijdu hotová z práce, geranium mi prostě voní a uklidňuje mě + na křížek na čelo.

Recept:
500 ml panenského kokosového oleje
5 ml esenciálního oleje geranium (muškát)
5 ml esenciálního oleje levandule

Hrozně mě to bavilo, prostě Pokoj.

Kromě techto olejů jsou v poselstvích doporučené další jednoduché prostředky: pití dostatku převařené vody k očistě organismu, med a denní příjem vitamínu C v podobě syrového zázvoru nebo česneku (co kdo lépe snese), česnek a oreganový olej nebo oreganový výluh jako antibiotikum, moruše jako čistič krve, pelyněk, ginko, velmi opatrně výluh borovicového jehličí na dýchací problémy, divizna, rozmarýn, hloh a echinacea při epidemiích... je to poměrně rozsáhlá tabulka včetně poznámek o použití a rizicích.
Našla jsem se i v poznámkách o pití převařené vody (každej se tomu diví, ale už asi 8 let to dělám a došla jsem k tomu jaksi spontánně, prostě ráno do žaludku něco teplého, ale když nemám byliny, tak prostě jen převařenou vodu, protože u ovocných a jiných konvenčních čajů jsem měla pocit velké kyselosti, a chutná mi to... :-) někteří lidi jsou hotoví z toho, když řeknu, že si dám čaj bez čaje :-).

A byla tam uvedená také svěcená voda při prolévání dýchacích cest (kdo četl moje lednové příspěvky o dutinách, ten ví...)
(jo, je to vlastně hodně mírně slaná voda, ale ta nesvěcená mi nic nedělala).

Je jasný, že bez víry je samo o sobě tohle všechno k ničemu (čímž nechci říct, že by to nepomohlo nevěřícím/nepraktikujícím), nefunguje to magickým a pověrečným způsobem.

Co jsem tak četla v těch poselstvích, zdůrazňuje se modlitba (v době pandemií hlavně k Předrahé Kristově Krvi), přežehnávání jídla apod.