úterý 30. prosince 2014


Jedna z drobností pro muže.K dýmkovému tabáčku a kávičce dostal mimo jiné parmazánové sušenky s pepřem.
Už když jsem je pekla, musela jsem se hlídat, abych mu je sprostě nesežrala.
Pepř máme rádi a po všech těch polevách to byla pro mě mana z nebes :-) ...
Kdybyste si je chtěli upéct třeba na Silvestra, přikládám upravený základní recept (inspirace u Terezy z Výpečků.)
Skvělý na něm je, že je ohromně variabilní, takže příště budu experimentovat s použitými druhy sýrů, ořechů nebo bylinek.
A taky bych řekla, že jedna várka je málo. 

Parmazánové sušenky s pepřem

Potřebujete:
150 g změklého másla
140 g parmazánu
210 g mouky (použila jsem větší část celozrnné jemně mleté špaldové a zbytek hladké)
2 lžíce studené vody
1/2 lžičky soli

2 lžičky čerstvě podrceného pepře (podle chuti, my máme rádi hodně)

Ze všech ingrediencí jsem vypracovala těsto, rozdělila ho na dvě části a z těch udělala válečky o průměru asi 4 cm.
Kdo máte citlivou pleť, raději si vezměte rukavice, protože pepř pálí v drobných oděrkách.
Zabalila jsem válečky do fólie a nechala půl hodiny odpočinout v lednici.
Potom jsem z nich nakrájela placičky asi půl centimetru silné a ty pekla na plechu vyloženém pečicím papírem asi při 170 °C dozlatova.

3 komentáře:

  1. Jak dlouho vydrží, tedy pokud se nesní :-). Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dva týdny určitě v chladu vydržely. A pak už nevím, protože už žádný nebyly :-).

      Vymazat