úterý 18. února 2014


Já vím, řepa a koza, to je ohraný.
Jen chci říct, že tenhle kozí sýr u nás v poslední době jede.
Od tý doby, co jsem ho ochutnala u mužovy maminky, ho kupuju docela ve velkým a přehodnotila jsem taky svůj vztah k řetězci Lidl :-).
Balení čerstvého kozího sýra (taková lepší Lučina v kozí verzi, ale není moc cítit kozou! ;-) ) obsahuje dva naporcované válečky po šesti kusech a stojí kolem 60 Kč.
A my si už nějakou dobu úplně ujíždíme na vlažné červené řepě (uvařené nebo upečené), jenom posypané hrubou solí a čerstvým pepřem, s nějakou tou zelení (nejlépe rukolou) a s tímhle sýrem polité olivovým nebo dýňovým olejem. 
Tímto děkuju sestřenkovičovi, že osela své humno červenou řepou a o bohatou úrodu se podělila ;-)!

8 komentářů:

  1. Rádo se stalo:-) To vám vážně ještě zbylo? Už objednávám semínka na letošek... Tak dobrou chuť! V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jéje, poslední nám dala mamka teď o víkendu :-). Já bych si ji vypěstovala s chutí, ale na chalupě nám vždycky vyrostou spíš listy než bulvy, v posledních letech nám všechno sežrali slimáci i přes jejich intenzivní sběr a letos se o nic ani pokoušet nebudu, protože nám vedle chalupy povede objížďka za uzavřenou silnici, takže to tam s těma kamionama bude jedovatý :-(.

      Vymazat
  2. S tím přehodnocením to mám stejně, dřív jsem tam vůbec nevkročila, teď tam chodím pro oblíbené věci, které seženu jenom v Lidlu. Myslím, že se i postupem času vcelku ten obchod vypracoval, prostě změnil k lepšímu...jinak budu muset tenhle sýr asi zkusit, protože doposud u mě převládá spíš nechuť na tuto "dobrotu"...jako malý jsme museli pít kozí mlíko a už ta jeho vůně nevůně mě fakt natahovala, tak jestli tady to není úplně cítit, může to být fakt dobrý! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně! A zkus to, mně kozí mlíko samo o sobě taky nevoní, ale tohle je moc dobrý.

      Vymazat
  3. My na řepě a koze taky dost ujíždíme...:) dobrota neskutečná! Jen sháním nějaký rychlejší recepis než pečení 2 h v troubě :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, no :-). Já už ji spíš vařím, chutná to a trvá stejně jako pečení. Pak ještě můžeš zkusit tu marinovanou, jak jsem tu měla loni, ale tam zase stráví čas v tý marinádě... http://katorovo.blogspot.cz/2012/12/vsimla-jsem-si-ze-je-kolem-me-dost-lidi.html#comment-form no, si nevybereš ;-). Leda nakrájet na menší jako do polívky, to máš pak hned ;-)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. a póč, Madlik? ;-) Teď na to čučím, chodí mi kopie na mail a je to super nápad! Díky!

      Vymazat