úterý 10. prosince 2013




V minulým příspěvku jsem byla nezvykle novátorská, takže je třeba zase ukázat mé konzervativní já :-).
Prostě jak si něco oblíbím, jak se mi něco zalíbí a vytvořím si k tomu vztah a vzpomínky, jsem schopna to dělat pořád dokola.
Stejně tak, jako jsem loni představovala a vysvětlovala stále stejný adventní věnec, dnes můžu pomalu napsat o zabydlené výzdobě z modřínových větví a kuliček. O perníkách ani nepíšu :-).

Letos jsou větve z MÝHO modřínu.
Modřínu, kterej táta zasadil, když jsem se narodila, v rohu zahrady na chalupě (jo vlastně, říká se tam "ve špici"). 
Trochu mě za tu dobu přerostl.
Aspoň něco z chalupy budeme letos na Vánoce mít, když tam nemůžeme jet.

P.S. Málem bych zapomněla na hvězdičky, co razila Anička :-).

6 komentářů:

  1. Zdeni, já mám taky ráda klasiku, i když je třeba každý rok stejná, ale tak mi to vyhovuje a jsem ráda, že v tom nejsem sama :-) Máš nádherně nazdobené perníčky hvězdičky, to je paráda...já se pořád neodhodlala ke zdobení, ale až mi bude trochu líp, vrhnu se na to! :-) i když do té doby bude už první várka perníčků asi snědená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylas nemocná? Tak ať jsi brzy fit! Já perníky pekla rovnou z více dávek, abych nemusela několikrát :-). Držet Anku aby snědla každý den jeden perník z kalendáře, je někdy nadlidský úkol :-)...

      Vymazat
    2. No zánět dutin...ještě dobírám antibiotika, ale aspoň už vcelku normálně funguju! Já držím VojŤulu taky tak tak, když může jen jednu čokoládku za den...ale perníčky teda mizí rychlostí blesku.... :-)

      Vymazat
  2. To je takové milé, vánoční, pohádkové...já obdivuju ty tvé krásně zdobené perníčky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Já je zdobím asi od dvanácti, ale pořád mám pocit, že neumím vymyslet nic novýho, že je zdobím pořád stejně a že se neposouvám nikam dál než jak jsem je zdobila v těch dvanácti...

      Vymazat
    2. Já jsem na tohle hrozná nešika, většinou ani nezdobím, protože to vypadá líp samotné:) Ale Anička už dorůstá do věku, kdy chce zdobit s maminkou, tak se budu muset nějak překonat a dělat, že na tom přece nic není:)))

      Vymazat