čtvrtek 18. října 2012



Kaštanový cheesecake pro muže k svátku.
Tentokráte jsem přesně dodržela recept Kačky Žvýkačky, pro který klikněte ZDE.
Jediné, co bych udělala jinak, je, že bych hotový dort ve formě objela nožem až po vychladnutí, protože zatepla se mi podařilo čokoládovo-smetanovou polevu velmi šikovně rozbít. Ale to je problém jen mých levých rukou :-).
Kraje jsem se druhý den pokoušela vyspravit čokoládou, ale vylepšovala jsem je tak dlouho, že jsem všechno ještě víc rozorala.
Ale jinak byl chuťový požitek dokonalý! Vřele doporučuju!
Děkuju Janičce Koudelce za kaštanové pyré, které už nebylo k sehnání a ona byla tak laskavá, že mi ho věnovala :-).

7 komentářů:

  1. Katorku, tak to jsem moc ráda, že vám chutnalo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to lákavě,kde je ten recept?nějak ho nemůžu nikde najít :)Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pod odkazem "ZDE" - to šedivé slovo v textu, na které je třeba kliknout... pro ty, kdo to nerozeznají, to musím nějak lépe barevně odlišit, vím a zařídím...:-)

      Vymazat
  3. Zdeni, prosím tě, asi jsem hlupák, ale co je to ta philadelphie??? Díky...ráda bych ten cheesecake zkusila!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, philadelphie je název originál krémového sýru na cheesecake, mívají ho ve větších supermarketech, určitě v albertu. Je dražší, ale prostě origoš, krémovej, mírně slanej. Nevím, čím bych ho nahradila, v nejhorším asi Lučinou. Nebo ten jaroměřický fénix taky ujde. Určitě jdi do něj, je skvělej. Tady letos nebylo vůbec k sehnání kaštanový pyré, takže jsem ho letos nedělala.

      Vymazat
    2. Díky, Zdeni...tak mi to nakonec nevyšlo, prot. jsem nesehnala kaštanový pyré, koukali na mě v Lidlu jak na blázna, takže smůla, ale snad jsem to zachránila náhradním řešením...

      Vymazat