tag:blogger.com,1999:blog-1657549944596753902.post6000146045695524202..comments2024-03-28T21:57:50.089+01:00Comments on Katorovo: Okurky znovu a lépe! Bez sacharinu.kator traktorhttp://www.blogger.com/profile/14741517717738143572noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1657549944596753902.post-56599703220683194912023-05-08T22:13:39.656+02:002023-05-08T22:13:39.656+02:00Dobrý den,chtěla jsem se optat kolik kuliček stévi...Dobrý den,chtěla jsem se optat kolik kuliček stévie na vás původní recept dáváte prosím.A tedy úplně bez cukru okurky nelze udělat?Moc děkuji za odpověď.S pozdravem Martina.SAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1657549944596753902.post-9613116427753536012022-11-15T12:47:42.402+01:002022-11-15T12:47:42.402+01:00A smím, prosím, znát zdroj toho naprostého nesmysl...A smím, prosím, znát zdroj toho naprostého nesmyslu? Článek jsem psala v roce 2016, tehdy jsem používala trochu jiné vyjadřovací prostředky, takže nepopírám, že jsem se mohla někoho dotknout slovem humus. Zaregistrovala jsem nové trendy, které škodlivost sladidel zpochybňují, ale sladidla doma nepoužíváme, protože jsou to látky zcela nepotřebné, zbytné, chemické a jejich škodlivost nebyla na můj vkus ani jednoznačně prokázána, ale ani popřena. Můj názor shrnuje třeba Margit Slimáková v článku https://www.margit.cz/umela-sladidla/ . Obavy mám hlavně z konzumace více látek souběžně, to mi přijde, že v dnešní době nejde skoro uhlídat a snad ani nelze vysledovat ani důsledky těchto všech kombinací a koktejlů. Naše rodina má celá sklon k ekzémům a za dlouhá léta máme vysledováno, že všechny nepřirozené látky mají na kůži vliv. Manžel je diabetik, jehož křivky dávají lékaři za vzor a žádná umělá sladidla nikdy nepotřeboval. Nemluvím ani o naší dietě pro zdraví střev, která nám pomohla z nejhoršího a kde jsou sladidla také i nadále zapovězena. Hezký den.kator traktorhttps://www.blogger.com/profile/14741517717738143572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1657549944596753902.post-60905908963750414402022-11-15T04:14:47.772+01:002022-11-15T04:14:47.772+01:00Sacharin rozhodně není "humus". Sacharin...Sacharin rozhodně není "humus". Sacharin je vynikající sladidlo, které je vůči lidskému tělu absolutně inertní, nemá na procesy v těle absolutně žádný vliv, není v těle nijak metabolizován a tělo jej plně vyloučí ve stejném stavu, v jakém ho pozřelo. Dohady o tom, že snad údajně zvyšuje hladinu inzulínu inzulínu, se prokázaly být naprostým nesmyslem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1657549944596753902.post-62159894080183680542016-08-08T13:39:26.155+02:002016-08-08T13:39:26.155+02:00Díky moc za info, to mě fakt moc těší a mám radost...Díky moc za info, to mě fakt moc těší a mám radost! Nedivila bych se, kdyby některá naše sladidla byla v jiných zemích zakázaná ;-). Jablečný ocet zní jako výzva pro příští rok. Horký pozdrav k vám i do Francie! Kkator traktorhttps://www.blogger.com/profile/14741517717738143572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1657549944596753902.post-60465092270509896842016-08-08T11:24:04.115+02:002016-08-08T11:24:04.115+02:00Tak posílám info, že podle vás zavařují už i ve Fr...Tak posílám info, že podle vás zavařují už i ve Francii. Poslala jsem Terezce recept na naše nakladačky (je téměř totožný), ale začalo to troskotat, když zjistila, že ve Francii nemají náš ocet a už vůbec žádné takové umělé sladidlo v tabletkách. Poslala jsem ji odkaz. Ocet používá jablečný, sladidlo dle vás nahradila a prý jsou to super pecky nakladačky :)bududubhttps://www.blogger.com/profile/09695200133444969878noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1657549944596753902.post-49618353950407399692016-08-03T10:17:59.347+02:002016-08-03T10:17:59.347+02:00Tak jsem ráda! Dej pak vědět, jestli chutnaly ;-)....Tak jsem ráda! Dej pak vědět, jestli chutnaly ;-).kator traktorhttps://www.blogger.com/profile/14741517717738143572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1657549944596753902.post-24955799424399461892016-08-02T16:10:31.697+02:002016-08-02T16:10:31.697+02:00Kači, díky. Tenhle příspěvek bude nápomocen. Ještě...Kači, díky. Tenhle příspěvek bude nápomocen. Ještě se chystám zavařovat nějakou várku a furt jsem nad tím dumala, jak to udělat. Ráda ozkouším.E.V.K.ahttps://www.blogger.com/profile/03590921997811104123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1657549944596753902.post-78805360326075930212016-07-28T19:31:49.055+02:002016-07-28T19:31:49.055+02:00To se mi zdá fér! Jsem taková konzerva, ale ráda o...To se mi zdá fér! Jsem taková konzerva, ale ráda ochutnám Tvoje a poskytnu na košt svoje ;-).kator traktorhttps://www.blogger.com/profile/14741517717738143572noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1657549944596753902.post-51479985853760979062016-07-28T17:34:18.610+02:002016-07-28T17:34:18.610+02:00Kačí,
tak já místo sacharinu dávám ten křen, ale c...Kačí,<br />tak já místo sacharinu dávám ten křen, ale cukr tam přijde také.<br />Já mám zase osvědčený recept od maminky exmanžela a jiné, hlavně ty s koprem mi nejedou.<br />Zavařovala jsem přesně před týdnem, dodavatele máme stejného ;-)<br />Letos jsme to nějak přehnala s 45 sklenicemi, ale kdybys chtěla můžeme udělat okurkový směnný obchod ;-) Ilona Ř.https://www.blogger.com/profile/06829878717097890974noreply@blogger.com